сряда, 27 март 2013 г.

Бебешка олекотена завивка

Тя е изработена с голямо желание и любов за една малка госпожица.Завивката е в стил пачуърк и е съставена от "блокове", наречени снежна топка.Това е един сравнително лесен модел и много подходящ за бебешки подарък.
 




Поглед отдолу
Снимките не са много добри, но за съжаление не направих повече преди да смени притежателя си.

 

неделя, 24 март 2013 г.

"Морска" олекотена завивка



   За тази поръчка клиентката искаше да направя пачуърк завивка  така, че да напомня за морето. Естествено първото нещо, за което бяхме единодушни беше лодката. След това имаше малко колебания в избора, дали да има раче, или морска звезда, в крайна сметка се спряхме на морското конче и котвата. А котвата аз избрах, защото тя, желаеше да вмъкна някак си малко въженце... и така се получи ето тази сладка завивка тип пачуърк с размер 105/130 см.
 
В цял "ръст"
 
 
Апликация морско конче



Морското конче, лодките и котвичката са апликирани на ръка в четирите ъгъла на завивката.

Апликация лодка
 
 
Апликация котва
 


         Дано малкият юнак, за когото е предназначена  тази завивка, да сънува много морски сънища... а кой знае може един ден да стане капитан!

 

събота, 9 март 2013 г.

Шивашки органайзер

Тъй като обичам да рециклирам разни неща, вижте какво приложение намерих на консервните кутии. Аз го нарекох шивашки органайзер, но то може да се използва за много неща: моливници, поставки за гребени, четки и  други ...
 
Изглед отпред


Изглед отзад


Вече напълнен